juf1024x101Rusttuin Juffertje in 't Groen, Hemmerbuurt 120, 1607 CM Hem (klik voor kaart)
open van half april tot half oktober wanneer het bord open zichtbaar is

Groenterecepten

ZODRA EEN GROENTE PLUKKLAAR IS, VERZORGEN WIJ EEN HEERLIJK GROENTERECEPT.


 

SALADE MET OOSTINDISCHE KERS

BLANCHEER, VOOR EEN MOOIE SALADE, SPERZIEBONEN HEEL EVEN IN KOKEND WATER MET EEN SCHEUTJE MELK ERBIJ ZODAT ZE FRISGROEN BLIJVEN. SNIJ EEN UITJE IN HALVE RINGEN, SCHEP ZE DOOR DE BONEN.
VOEG OOK WAT ANSJOVIS UIT BLIK TOE. GARNEER DE SALADE MET IN PARTEN GESNEDEN HARDGEKOOKTE EIEREN EN BLOEMBLAADJES VAN DE OOSTINDISCHE KERS.

MAAK DE SALADE AF MET EEN DRESSING VAN OLIE, AZIJN EN MOSTERD.
VOEG EVENTUEEL WAT SLABLAADJES TOE AAN DE SPERZIEBONEN.


 

TIAN VAN COURGETTES EN TOMATEN

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN:
4 À 5 TOMATEN
2 COURGETTES
1 EL POEDERSUIKER
2 TENEN KNOFLOOK, GEHAKT
1 EL PROVENÇAALSE KRUIDEN
OLIJFOLIE
ZOUT, PEPER


BEREIDINGSWIJZE:
VERWARM DE OVEN VOOR OP 180°C. SNIJD DE TOMATEN FLINTERDUN. HOUD DE MOOISTE, DUNSTE PLAKJES APART VAN ALLES DAT MINDER GOED LUKT. DOE HETZELFDE MET DE COURGETTES. DE KUNST IS OM DE PLAKKEN WERKELIJK FLINTERDUN TE SNIJDEN, WAT BIJ DE TOMAAT NOG NIET MEEVALT. BESTROOI ALLES MET ZOUT, PEPER EN POEDERSUIKER. BET EEN OVENSCHAAL IN MET OLIJFOLIE. VERDEEL DE MISLUKTE STUKJES EN PLAKJES OP DE BODEM, MET WAT KRUIDEN EN KNOFLOOK. RANGEER DAAROP DE MOOIE PLAKKEN TOMAAT EN COURGETTE OM EN OM IN DE SCHAAL, ZODAT ZE SCHUIN OVEREIND STAAN. STROOI ER DE PROVENÇAALSE KRUIDEN OVER, BESPRENKEL MET MEER OLIJFOLIE EN BAK ONGEVEER EEN HALF UUR IN DE OVEN.

TIP: OM TE VOORKOMEN DAT ER TEVEEL VOCHT IN DE TAART KOMT, KUNT U HALVERWEGE DE BAKTIJD MET EEN EET- OF JUSLEPEL DE SCHAAL SCHUIN HOUDEN EN HET TEVEEL AAN NATTIGHEID ERUIT SCHEPPEN.


 

COURGETTE-SNIJBIETSOEP

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN:
2 COURGETTES
1À 2 TENEN KNOFLOOK
BEETJE OLIJFOLIE
500 GRAM SNIJBIET
4 BOUILLONBLOKJES
150 GRAM ZACHTE GEITENKAAS
ZOUT EN PEPER


BEREIDINGSWIJZE:
SNIJD DE COURGETTES IN BLOKJES, DE SNIJBIETSTENGELS IN STUKJES EN BAK DIT SAMEN MET DE KNOFLOOK EVEN IN WAT OLIE, CA. 5 MIN. VOEG HET BLAD VAN DE SNIJBIET TOE EN EEN LITER WATER. KOOK DIT 10 À 15 MIN. EN PROEF. JE KUNT DE SOEP EVENTUEEL PUREREN, MAAR DAN MIS JE DE KLEUREN VAN DE STENGELS, WIL JE ER MAALTIJDSOEP VAN MAKEN, VOEG DAN BIJ HET BEGIN VAN HET KOKEN EEN KLEIN SOORT MACARONI TOE. LEKKER MET STOKBROOD OF GEBAKKEN SOLDAATJES


 

QUICHE MET WARMOES, WORTELEN EN GEITENKAAS

INGREDIËNTEN:
BLADERDEEG
500 G WARMOES (SNIJBIET)
200 G WORTELEN
250 G HARDE GEITENKAAS
3 EIEREN
CASHEWNOTEN
OLIJFOLIE
PEPER


BEREIDINGSWIJZE:
BEREID HET BLADERDEEG VOOR ZOALS AANGEGEVEN OP DE VERPAKKING.
WAS DE WARMOES EN SNIJD DE STENGELS UIT DE BLADEREN.
SNIJ DE STENGELS IN STUKJES EN STOOF DEZE IN WAT OLIJFOLIE.
VOEG NA 10 MINUTEN HET IN REPEN GESNEDEN BLADGROEN TOE.
STOOM DE JONGE WORTELEN EN SNIJ ZE IN PLAKJES.
KLOP DE EIEREN LOS EN VOEG DE IN BLOKJES GESNEDEN GEITENKAAS TOE.
KRUID MET VEEL PEPER.
VOEG DE WARMOES EN WORTELEN TOE.
BEKLEED EEN SPRINGVORM MET HET BLADERDEEG EN VUL DEZE MET HET MENGSEL.
GARNEER DE TAART MET WAT CASHEWNOTEN.
BAK DE QUICHE OP 210° GEDURENDE ± 20 MINUTEN.


HARTIGE WARMOESTAART

INGREDIËNTEN:
1 BOS WARMOES
250 G BLADERDEEG
½ LITER MELK
3 EETLEPELS GERASPTE PARMEZAANSE KAAS
ZEEZOUT
VERS GEMALEN PEPER
NOOTMUSKAAT
100 G BOTER
1 TEENTJE KNOFLOOK
2 EETLEPELS BLOEM
2 EETLEPELS ROOM.


BEREIDINGSWIJZE:
WARM DE OVEN VOOR OP 220°C (STAND 7).
ROL HET DEEG UIT OP EEN MET BLOEM BESTOVEN OPPERVLAK.
DRAAI HET DEEG OM EN LEG HET IN EEN BAKVORM ( 28 CM), PRIK ER MET EEN VORK GAATJES IN.
BEDEK HET DEEG MET BAKPAPIER EN ZET HET DEEG 10 MINUTEN IN DE OVEN.
WAS DE BLADEREN VAN DE WARMOES EN HAK ZE IN GROVE STUKKEN.
LAAT IN EEN STEVIGE PAN 50 G BOTER SMELTEN EN SMOOR DE BLADEREN 5 MINUTEN MET HET DEKSEL OP DE PAN.
SMELT IN EEN STEELPAN DE REST VAN DE BOTER EN DOE ER DE BLOEM BIJ, LAAT DIT MENGSEL AL ROEREND ENKELE MINUTEN KOKEN.
VOEG DE MELK TOE EN LAAT INKOKEN TOT EEN DIKKE SAUS.
NEEM DE PAN VAN HET VUUR.
VOEG ROOM, KAAS EN GROENTEN TOE EN BRENG ALLES OP SMAAK MET ZOUT, PEPER EN NOOTMUSKAAT.
VUL DE TAART MET DIT MENGSEL EN ZET CIRCA 20 MINUTEN IN DE OVEN.
OM EEN GOUDBRUIN RANDJE TE KRIJGEN, BESTRIJKT U DE BOVENKANT VAN DE TAART MET MELK OF EIGEEL.


VENKELSOEP

INGREDIËNTEN:
2 GROTE VENKELKNOLLEN, SCHOONGEMAAKT EN KLEINGESNEDEN
2 AARDAPPELEN, GESCHILD EN IN STUKJES
1 TEENTJE KNOFLOOK, KLEINGESNEDEN
1/2 BOSJE PETERSELIE, FIJNGEHAKT
750 ML BOUILLON
250 ML ROOM
100 ML PERNOD
1 EETL OLIJFOLIE


BEREIDINGSWIJZE:
1 VERWARM DE OLIE IN EEN PAN EN BAK DE VENKEL, AARDAPPEL, KNOFLOOK EN PETERSELIE EVEN AAN.
2 SCHENK ER DE BOUILLON EN PERNOD BIJ EN LAAT 20 MINUTEN TREKKEN.
3 MAAK MET DE STAAFMIXER FIJN.
4 ROER DE ROOM ERDOOR, VERWARM DE SOEP NOG EVEN EN VERDEEL OVER 4 BORDEN.


 

VENKEL-AARDAPPEL GRATIN

INGREDIËNTEN:
2 VENKELKNOLLEN, IN PLAKJES
500 G AARDAPPELEN, IN SCHIJFJES
1/2 BOSJE PETERSELIE, FIJNGEHAKT
2 EETL ZWARTE OLIJVEN ZONDER PIT, IN RINGEN
2 TEENTJES KNOFLOOK, KLEINGESNEDEN
100 G GERASPTE OUDE KAAS
200 ML CRÈME FRAÎCHE
200 ML WITTE WIJN


BEREIDINGSWIJZE:
1 VERWARM DE OVEN VOOR OP 180°C.
2 KOOK DE VENKEL 5 MINUTEN EN LAAT UITLEKKEN OP EEN VERGIET.
3 MENG DE OLIJVEN, KNOFLOOK, PETERSELIE EN DE HELFT VAN DE KAAS DOOR ELKAAR.
4 KLOP DE WIJN EN CRÈME FRAÎCHE DOOR ELKAAR EN ROER ER DE REST VAN DE KAAS DOOR.
5 SCHEP DE VENKEL IN EEN OVENSCHAAL EN VERDEEL ER HET OLIJVENMENGSEL OVER.
6 LEG ER DE AARDAPPELSCHIJFJES OP EN SCHENK HET ROOMMENGSEL EROVERHEEN.
7 ZET IN DE VOORVERWARMDE OVEN EN LAAT IN ± 40 MINUTEN GAREN.

BEIDE VENKELRECEPTEN ZIJN AFKOMSTIG VAN DE WEBSITE WWW.VENKEL.NL


 

SNIJBIETPANNENKOEKJES

INGREDIËNTEN:
16 DUNNE PANNENKOEKJES
1 KG SNIJBIET
1 EI
1 DL ROOM
BOTER, OLIE
PEPER, ZOUT


BEREIDINGSWIJZE:
MAAK DE SNIJBIET SCHOON, HAAL DE BLADEREN VAN DE STENGELS EN BLANCHEER ZE IN KOKEND WATER. LAAT UITLEKKEN.
SNIJ DE BLADEREN IN GROVE STUKKEN, BAK ZE EVEN AAN IN DE HETE OLIE EN BOTER. ROER DE ROOM, HET GEKLOPTE EI, PEPER EN ZOUT EN LAAT 10 MINUTEN OP ZACHT VUUR SUDDEREN.
BAK DE PANNENKOEKEN EN HOU ZE WARM. LEG OP ELKE PANNENKOEK EEN BEETJE VAN DE VULLING EN VOUW ZE IN VIEREN. WARM OPDIENEN.

TIP: WAT GEITENKAAS, BLAUWE KAAS OF GERASPTE KAAS MAAKT DIT RECEPT NOG LEKKERDER.